ZAC voetbalkamp JO 11&12 op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023

Zaterdag 3 juni 2023.

Op de ochtend van zaterdag 3 juni 2023 verzamelden zich de eerste kinderen al een uur van tevoren om op het terrein van onze ZAC. Op veld 4 konden de tenten worden opgebouwd voor het ZAC voetbalkamp voor de jeugd onder 11 en 12 jaar. Het was enkele jaren geleden dat dit kamp is georganiseerd, dus het werd weer eens hoog tijd. Het initiatief kwam van Daan Bijsterbosch. Nadat alle tenten waren opgezet, startte om 10 uur onder kampleider Daan Maljers de officiële start van het kamp. De vlag van ZAC werd gehesen, de kampregels werden uitgelegd en het ZAC-clublied werd voor het eerst geoefend. 

De rest van de ochtend werd door ISR voor hun rekening genomen. De ruim 70 kinderen kregen een fantastische voetbalclinic aangeboden. Na een lekkere lunch werd verspreid over het hele terrein een mixed voetbaltoernooi gespeeld. Het was één van de eerste warme zaterdagen van het jaar. Dus er is menig flesje zonnebrandcrème doorheen gegaan. Ook werd er veel water gedronken. Deze middag speelde het 1e elftal van ZAC een cruciale en later bleek fatale degradatie wedstrijd. De kampjeugd stond de spelers bij opkomst op het veld toe te zingen om ze zo extra aan te moedigen. Uit meer dan 70 kelen klonk: “Kom mannen zing nu allen mee, het lied van onze ZAC!”

Hierna werd het voetbaltoernooi vervolgd. Na het toernooi was voor de kids even tijd om zelf te spelen, kletsen en ontspannen. Maar zoals je dat mag verwachten, werd er tot het avondeten gevoetbald. In hoog tempo werden frietjes en een snack naar binnen gewerkt. Ook na het eten moest er weer gevoetbald worden.

Op het avondprogramma stond een 6-kamp dat werd begeleid door de jongste jeugd trainers Noam, Owen V., Owen G., Jonas en Niels. 3 uur lang werden spelletjes gedaan, zoals lasergamen, spelen met luchtkussens en wateractiviteiten. Met dank aan de Club van 100 ZAC was ’s middags het veld al volgebouwd met fantastische attracties. Vooral de wateractiviteiten werden met veel plezier ontvangen. Ook om 8 uur ’s avonds was het nog steeds warm.

Na de avondactiviteiten werd door de jongste trainers van ZAC een voorschot genomen op de avond die nog lang zou gaan duren. In de kantine bouwden ze een waar feest waarbij alle kinderen dansend en springend van links naar rechts de kantine doorgingen op muziek van Snollebollekes.

Met aantreden van de nachtploeg: Hans en Mark. Werd het toch wel duidelijk dat er geslapen moest gaan worden. Eén voor één trokken de kids richting hun tent. Tegen de tijd dat het donker werd, lag toch bijna iedereen er toch wel in. Op een paar nachtbrakers na. Er liepen enkele kinderen over het terrein richting de boys om daar een nachtelijk voetbalwedstrijdje te spelen. Maar ook zij werden door de twee nachtwakers in hun kraag gegrepen. Die nacht werd het niet rustig. De nachtploeg werd de hele nacht geteisterd door kou en de koekoek. 

Zondag 4 juni 2023.

Toen de allereerste kinderen rond een uur of 6 wakker werden, was ook de koekoek nog steeds alert en zeer goed te horen. Het was weer een warme dag dus er werd natuurlijk weer flink gesmeerd. De kinderen mochten die ochtend kiezen of ze nog wilden voetballen of naast het ZAC terrein op het eilandje levend stratego spelen. Ook deze activiteiten, onder begeleiding van de koekoek, werden met veel plezier gespeeld, al waren de kinderen toch al wel erg moe aan het worden. Tussentijds werd volop het clublied gezongen. Er moest stevig geoefend worden, want tegen het middaguur bij de afsluiting van het kamp mochten kinderen pas naar huis als ze het volledige lied konden zingen. Aan het einde van de ochtend werden de tenten opgeruimd en verzamelden ouders en kinderen zich bij de vlag van ZAC. De vlag werd onder luid applaus gestreken en het ZC lied werd nog een keer uit volle borst voor alle vaders en moeders gezongen.

Het was een geslaagd en heel erg leuk kamp. Speciale dank gaat uit naar de organisatie, de Club van 100 en alle vrijwillige ouders die hebben geholpen. In het bijzonder willen we de initiatiefnemer Daan Bijsterbosch bedanken. 

Tot volgend jaar!

Scroll naar boven